ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΑΚΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ

Η τάξη μας φτιάχνει πασχαλιάτικα καλαθάκια. Και λόγω Πάσχα και στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας ως εθελοντών της Helmepa Junior, αφού τα καλαθάκια αυτά αποτελούν αξιοποίηση "άχρηστων υλικών"!






Για να κατασκευάσουμε τα καλαθάκια μας συγκεντρώσαμε στην τάξη πλαστικά κεσεδάκια από γιαούρτι. Κατόπιν κόψαμε τον πάτο τους.




Στη συνέχεια ντύσαμε τα κεσεδάκια με λωρίδες από χαρτί γκοφρέ. Περνώντας μέσα έξω τη λωρίδα.

Μη θαρρείτε πως κάτι τέτοιο είναι εύκολο για τα μικρά χεράκια των παιδιών της Πρώτης. Μα έτσι κι αλλιώς η προσπάθεια είναι που μετράει κι επιπλέον "αν δεν πάθεις δε θα μάθεις"! Μπορεί λοιπόν η αρχή να στάθηκε δύσκολη όμως σιγά σιγά τα παιδιά μπήκαν στο νόημα και άρχισαν καλύτερα να συντονίζουν τα δαχτυλάκια τους και όλο και πιο σωστά να ντύνουν με το γκοφρέ το κεσεδάκι.

Ας δούμε αναλυτικά αυτές τις πρώτες προσπάθειες:









Όταν τα κεσεδάκια ντυθούν με γκοφρέ, κάνουμε ανάλογη διαδικασία και με τους πάτους. Τους τυλίγουμε κι αυτούς με λωρίδα χρωματιστού χαρτιού που την τυλίγουμε γύρω γύρω και χιαστί.

Μετά τοποθετούμε τους πάτους μέσα στο κεσεδάκι αφού πρώτα βάλουμε στις άκρες λίγη κόλλα.

Με μια λωρίδα από χαρτόνι που ντύνεται και αυτή με γκοφρέ φτιάχνουμε χερούλια για το καλάθι.

Ακολουθεί η διακόσμηση του καλαθιού με φιογκάκια, κορδονάκια, λουλουδάκια κλπ - όλα από γκοφρέ φτιαγμένα. Μπορούμε βέβαια να στολίσουμε το καλάθι μας και με φρέσκα αγριολούλουδα της εποχής!

Στο τέλος τοποθετούμε μέσα στο καλάθι μας καραμελίτσες, σοκολατάκια, κουλουράκια, πασχαλιάτικα αυγά και το προσφέρουμε σε όποιον αγαπάμε μαζί με τις ευχές μας για τις άγιες μέρες του Πάσχα!

Επιφυλασσόμαστε αύριο που θα ολοκληρώσουμε τις κατασκευές μας να ανεβάσουμε φωτογραφίες με τα καλαθάκια μας πανέτοιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου