ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Συνεργασία της τάξης μας με το Ειδικό Σχολείο

Την περασμένη Τρίτη η τάξη μας πραγματοποίησε συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο που συστεγάζεται με το σχολείο μας. Η κ. Έλενα και η κ. Ευσταθία, οι δασκάλες του Ειδικού, καθώς και οι τέσσερις μαθητές που φοιτούν σε αυτό, μας επισκέφθηκαν στην τάξη μας και από κοινού πραγματοποιήσαμε σχετικές δραστηριότητες. 

Υποδεχθήκαμε τους επισκέπτες μας με ένα τραγουδάκι, τους αγαπημένους μας "Δυο μεγάλους ποντικούς", και στη συνέχεια η κάθε ομάδα της τάξης φιλοξένησε από ένα παιδάκι του Ειδικού Σχολείου. 

Οι δραστηριότητες που υλοποιήσαμε βασίστηκαν στο παιγνίδι της τυφλόμυγας που υπήρχε στην ενότητα της Μελέτης Περιβάλλοντος εκείνης της μέρας. Τα παιδιά έδεσαν μαντηλάκια στα μάτια τους και προσπάθησαν να μαντέψουν με την αφή διάφορα αντικείμενα. Παρόμοια στη συνέχεια χρησιμοποίησαν την όσφρηση για να διακρίνουν διάφορα αρωματικά φυτά. Κατόπιν παίξαμε με τα μουσικά κουτιά και τους ήχους, προσπαθώντας να μαντέψουμε με την ακοή τι περιέχει το κάθε μουσικό κουτί. 

Η ώρα έκλεισε με μια εικαστική δραστηριότητα. Με γκοφρέ χαρτί κατασκευάσαμε σε χαρτόνι ένα λουλούδι με τέσσερα πέταλα που το καθένα είχε διαφορετικό χρώμα. Η κάθε ομάδα ανέλαβε να γεμίσει ένα πέταλο και οι δασκάλες αναλάβαμε να κατασκευάσουμε με πράσινο γκοφρέ το μίσχο του λουλουδιού. 

Στόχος των δράσεων να διδαχθούν τα παιδιά με τη βιωματική προσέγγιση πόσο διαφορετικός είναι ο κόσμος μας και σε σχήματα και σε οσμές και σε ακούσματα και σε χρώματα. Μια διαφορετικότητα που κάνει τον κόσμο πιο όμορφο και πιο πλούσιο. Έτσι και οι άνθρωποι διαφέρουν ο ένας από τον άλλο κι αυτό ακριβώς αποτελεί ευλογία για τη ζωή και την κοινωνία!

Μάθαμε ακόμη πως ο άνθρωπος διαθέτει πολλές δυνατότητες να μελετά τον κόσμο. Άλλοι καταφέρνουν να τον μελετούν καλύτερα με τα μάτια, άλλοι με τα αυτιά, άλλοι χρησιμοποιώντας τα χέρια ή τη μύτη. Κάθε ανθρώπινο πλάσμα λοιπόν έχει τα δικά του "όπλα" να προσεγγίζει τον κόσμο και να μαθαίνει. Και βέβαια τα υπερόπλα μας  είναι η θέληση, η συνεργασία και η αγάπη! 

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της συνδιδασκαλίας το ζούμε από την Τρίτη τις ώρες των διαλειμμάτων, βλέποντας τα παιδάκια του Ειδικού Σχολείου να παίζουν μαζί και αγαπημένα με τα Πρωτάκια του Α'1 και την κοινή επιθυμία όλων των παιδιών σύντομα να ξανακάνουμε μάθημα όλοι μαζί! 

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας και τις δασκάλες και τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου που μας έδωσαν την ευκαιρία να ζήσουμε μοναδικές στιγμές και να πλημμυρίσει η καρδιά μας από εκείνα τα συναισθήματα που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους: Τη συνεργασία, τη φιλία, την αγάπη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου