ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Βίντεο από μαθητή του σχολείου μας για την επίσκεψη στην αρχαία Ελέα!




Από το μαθητή του σχολείου μας, Άρη Λιάκο, το βίντεο για την αρχαία Ελέα. Με δικά του μέσα η καταγραφή και των εικόνων και της ξενάγησης που έγινε στους μαθητές από τον αρχαιολόγο κ. Στέφανο Βασιλειάδη. Και με δικές του τεχνικές γνώσεις η δημιουργία του βίντεο και το ανέβασμα στο διαδίκτυο. Να σημειώσουμε ότι το σχολείο μας είναι το μοναδικό της Ηγουμενίτσας που λειτουργεί με το παλιό πρόγραμμα και οι μαθητές δε διδάσκονται πληροφορική! Τουλάχιστον όχι από καθηγητή πληροφορικής. Οι όποιες γνώσεις των μαθητών μας προέρχονται ή από τη δική τους έφεση να μάθουν τη νέα τεχνολογία ή από το μεράκι των εκπαιδευτικών του σχολείου και σε μερικές περιπτώσεις κάποια παιδιά που έχουν την οικονομική δυνατότητα παρακολουθούν στον ελεύθερο χρόνο τους σε ιδιωτικές σχολές της πόλης μαθήματα πληροφορικής.

Βέβαια στη ζώνη του Ολοήμερου υπάρχει καθηγητής πληροφορικής, όμως ένα μικρό μόνο ποσοστό των μαθητών παρακολουθεί Ολοήμερο.

Τα σημειώνουμε όλα αυτά για να δείξουμε πως η δημιουργία του συγκεκριμένου βίντεο αποτελεί πραγματικό κατόρθωμα από το νεαρό μαθητή, καθώς στην περίπτωσή του όλα ξεκινούν από το απίστευτο μεράκι που διαθέτει. Το ίδιο ιερό μεράκι που θαυματούργησε στη γη της Θεσπρωτίας από αρχαιοτάτων χρόνων και μέχρι σήμερα... Δεν μπορούμε λοιπόν παρά να καμαρώνουμε για την εργασία αυτή και να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στον Άρη!

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά και τον κ. Στέφανο Βασιλειάδη για τη φωτισμένη ξενάγηση που έκανε στα παιδιά του σχολείου μας. Αλλά και σε όλη την ομάδα της αρχαιολογικής υπηρεσίας Θεσπρωτίας που και τεράστια προθυμία δείχνουν για την υποστήριξη των διδακτικών επισκέψεων των σχολείων αλλά και χάρη στη δική τους επίπονη εργασία μπορούμε σήμερα και χαιρόμαστε τους αρχαιολογικούς μας χώρους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου